Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007

In the Valley of Elah


Είχα καιρό να δω μια ταινία να με αγγίξει τόσο όσο αυτή. Ένας βετεράνος του αμερικανικού στρατού αναζητά το γιο του, ο οποίος είναι επίσης στρατιώτης και η τύχη του αγνοείται από τότε που η μονάδα του επέστρεψε από το Ιράκ.
Αποκαλύπτεται χωρίς συστολές το πόσο κτήνη γίνονται - όσοι ήταν απλά βλάκες για να ενταχθούν στο στρατό, οι υπόλοιποι ήταν ήδη κτήνη - οι στρατιώτες έπειτα από όλα όσα βιώνουν στο μέτωπο. Η ταινία δεν είναι απλά ένα ακόμα μανιφέστο κατά της εισβολής στο Ιράκ και κατά του στρατού γενικά, αλλά περισσότερο προσεγγίζει τον αντίκτυπο της εισβολής στις ψυχές των στρατιωτών.

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

The Bourne identity


Άργησα αλλά την είδα! Αυτό που γούσταρα σε αυτή την ταινία είναι ότι έδειχνε το πραγματικό βρώμικο πρόσωπο των μυστικών υπηρεσιών. Η αλήθεια έιναι ότι βλέπω αμερικανιές τύπου Alias ή 24 και μάλιστα με εθισμό. Όμως μου δημιουργούν ενοχές καθότι μας παρουσιάζουν τους καλούς πράκτορες που μάχονται για το καλό της Αμερικής και συνεπακολούθως και του υπόλοιπου κόσμου και μπλα μπλα μπλα... Και με ξενερώνουν. Αυτές τις ενοχές δεν τις είχα με το Bourne.

Ο Μάγος Άιζενχαϊμ

Τις προάλλες μαζευτήκαμε σε ένα φιλικό σπίτι και είδαμε την παραπάνω ταινία. Η ταινία υπήρξε ευχάριστα ανιαρή. Η ερμηνεία του Νόρτον περιόρζε κατά πολύ τη βαρεμάρα. Η Τζέσικα Μπιέλ απλά ωραία γκόμενα.